Skip to main content

Recensie: Nieuw Hersentumormagazine

recensie hersentumormagazine stophersentumorenInmiddels is het eerste exemplaar van het dikke tijdschrift "Hersentumormagazine" al weer een paar weken geleden verschenen en kwam ik het al tegen in de wachtkamer van een ziekenhuis. Er staat heel veel in en daarom heeft het even geduurd voordat ik het uit had en wij er van hersentumoren.info een recensie over kon schrijven.

"De 112 pagina’s tellende glossy nodigde mij met de frisse voorkant meteen uit om hem te lezen. Het blad heeft een zeer verzorgde opmaak met een fijn groot lettertype, waaraan veel hersentumorpatiënten behoefte hebben. Nooit had ik verwacht dat een tijdschrift alle boeken die ik over hersentumoren/-patiënten heb gelezen zou overtreffen. Bij het Hersentumor Magazine hoef ik nu eens geen dik boek door te lezen, waar de schrijver mij eerst meevoert naar hun jeugd, of de ruzie met de schoonfamilie, over al dan niet een carrière switch of een nieuwe lover. Nee, deze 40 verhalen brengen mij meteen tot de kern waarom ik over lotgenoten wil lezen. De verhalen raken mij, ik moet al snel mijn zakdoekjes er bij halen. Naast ontroering, moet ik soms ook lachen. Wat zijn de verhalen goed geschreven. Ik vind herkenning, erkenning en nog belangrijker:  “Ze geven mij kracht. Ik ben niet alleen.” Stichting STOPhersentumoren.nl, Kristien en Klaske, dank jullie wel voor al jullie vrije uurtjes om dit magazine samen te stellen, te maken. Een must voor alle verpleegsters en artsen om te lezen. Zodat ze ons nog beter begrijpen en nog betere zorg kunnen leveren. Het Hersentumormagazine geeft echt een kijkje in hoofd en ziel van de patiënt. Het is volgens mij maar ook de mensen die ik hierover gesproken heb een absolute aanrader voor hersentumor patiënten en hun naasten. Maar daarnaast geeft het ook een ieder ander een mooi beeld van wat een diagnose hersentumor teweeg brengt.  

Nu het uit is heb hoop ik dat er snel een vervolgnummer komt, maar daarover wordt door de uitgever nog niet gerept. Wel heb ik me alvast ingeschreven op de nieuwsbrief op de website hersentumormagazine.nl zodat ik bij het verschijnen van een volgend nummer of andere ontwikkelingen rond dit magazine als eerste op de hoogte word wordt gebracht."

Marianne van Ravenswaaij (Hersentumor patiënt en vrijwilliger van hersentumoren.info)

Waar te koop?

Het Hersentumormagazine kan besteld worden middels een mail aan Stichting STOPhersentumoren.nl. De kosten zijn een minimale donatie van € 4,95 per stuk plus de verzendkosten, zijnde € 3,80 per stuk of als je er meerdere neemt als pakketje € 6,50. Deze kosten dienen overgemaakt te worden op het rekeningnummer: IBAN: NL93RABO0136468942 t.n.v. Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen o.v.v. van het aantal Hersentumormagazines en je adres. Ziekenhuizen kunnen op factuur bestellen.

Voor meer informatie zie het nieuws artikel op hun website: Hersentumormagazine "Over leven met een hersentumor"

 

Recent nieuws-berichten:

Bekijk ook al onze 2018 nieuwsberichten en volg ons op twitter voor onze nieuwsupdates