Leven met een hersentumor

Een hersentumor is een aandoening met ingrijpende gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naasten en omgeving van de patiënt. Het leven en zeker de verwachtingen die men daarvan had zijn opeens drastisch gewijzigd. Daarnaast moet men vaak leren omgaan met nieuwe beperkingen en een wat somberder toekomstbeeld. Dit maakt patiënten met een hersentumor tot een unieke groep. Een groep waarin iedereen vanuit zijn nieuwe situatie weer de voor hem of haar beste weg moet vinden. Maar omdat we een groep zijn kunnen we elkaar ook helpen.

Patiënten vergelijken de eerste periode rondom de diagnose en de eerste behandelingen als een sneltrein waar men instapt en die niet stopt op tussenliggende stations. Gevoelens van hulpeloosheid en gebrek aan controle over het eigen leven komen vaak voor in deze periode.

Onder dit deel van de website proberen we zoveel mogelijk up-to-date informatie te bieden om het leven weer zo goed mogelijk op de rails te zetten voor iedereen die nauw betrokken is bij een diagnose hersentumor.

Gebruik het menu of de zoekfunctie voor meer informatie over dit onderwerp.

Grey matters

 

Volg onze actuele hersentumor informatie en nieuws.

Blijf op de hoogte

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De hersentumor informatie website

  Zwart op wit 
de beste hersentumor informatie!  

Deze website is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van

Stichting STOPhersentumoren.nl