Skip to main content

The International Brain Tumour Alliance (IBTA)

IBTALogoNEW 180px blackDe International Brain Tumor Alliance (IBTA) is een wereldwijd netwerk dat in 2005 is opgericht als een dynamische wereldwijde gemeenschap voor organisaties van hersentumorpatiënten en anderen die betrokken zijn op het gebied van neuro-oncologie. Stichting STOPhersentumoren.nl is één van hun corporate sponsors die hun instaat stelt hun werk te blijven doen.

De IBTA focust zich op het wereldwijd samen brengen van ervaring en expertise op hersentumor gebied, met als doel het welzijn en de kwaliteit van leven van hersentumorpatiënten en hun families te verbeteren.

In meer dan 100 landen werkt de IBTA samen met hersentumor organisaties, onderzoekers, medische professionals, farmaceutische bedrijven en apparatenbedrijven, overheidsinstanties, regelgevers, medische verenigingen, belangrijke opinieleiders, de media en anderen die betrokken zijn bij de neuro-oncologiegemeenschap om:

  • de oprichting van hersentumor patiëntengroepen aan te moedigen in landen waar die nog niet bestaan
  • bevordering van samenwerking bij programma's en projecten ten behoeve van de hersentumor gemeenschap
  • wereldwijd bewustzijn van deze ziekte te vergroten door activiteiten te ontwikkelen en te promoten die de uitdagingen en behoeften van patiënten en verzorgers benadrukken
  • kennis, informatie en beste praktijken verspreiden
  • helpen bij het vormgeven van gezondheids- en onderzoeksbeleid op nationaal en internationaal niveau
  • vier de moed en prestaties van overlevenden en verzorgers van hersentumoren

De IBTA is in de eerste plaats een vrijwilligersorganisatie. Ze geven externe, betaalde diensten waar nodig. Het internationale secretariaat van de IBTA is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Een actieve en zeer gemotiveerde gemeenschap van adviseurs in Australië, Nieuw-Zeeland, de VS, Canada en het VK bieden aanvullende ondersteuning. Pro bono juridische, redactionele en boekhoudkundige diensten worden geleverd door deskundige professionals. Andere vrijwilligers, supporters en IBTA-ambassadeurs zijn verspreid over de hele wereld.

Ze doen veel aan informatie verstrekking middels een full colour magazine "The IBTA-magazine" en digitale nieuwsbrieven die wereldwijd verspreid en gelezen worden.