Leven met een hersentumor

Een hersentumor is een aandoening met ingrijpende gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naasten en omgeving van de patiënt. Het leven en zeker de verwachtingen die men daarvan had zijn opeens drastisch gewijzigd. Daarnaast moet men vaak leren omgaan met nieuwe beperkingen en een wat somberder toekomstbeeld. Dit maakt patiënten met een hersentumor tot een unieke groep. Een groep waarin iedereen vanuit zijn nieuwe situatie weer de voor hem of haar beste weg moet vinden. Maar omdat we een groep zijn kunnen we elkaar ook helpen.

Patiënten vergelijken de eerste periode rondom de diagnose en de eerste behandelingen als een sneltrein waar men instapt en die niet stopt op tussenliggende stations. Gevoelens van hulpeloosheid en gebrek aan controle over het eigen leven komen vaak voor in deze periode.

Onder dit deel van de website proberen we zoveel mogelijk up-to-date informatie te bieden om het leven weer zo goed mogelijk op de rails te zetten voor iedereen die nauw betrokken is bij een diagnose hersentumor.

In de hieronder staande links vinden hersentumor patienten en naasten heel veel informatie over de volgende onderwerpen:

Grey matters

Je bent niet alleen

Leven met een hersentumor

Ook als je het zelf niet hebt.

Patiënt

Wat is het traject

Kom in actie tegen hersentumoren

Maak van negatief positief
Hersentumor psychologische hulp

Psychologische hulp

Waar kun je terecht?

Hersentumoren bij kinderen

Informatie

Hersentumoren informatie

Wat is een hersentumor?
My work
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De hersentumor informatie website


  Zwart op wit  

de beste hersentumor informatie!  


Deze website is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van

Stichting STOPhersentumoren.nl