Hersentumor patiënt, wat nu?

Als je, meestal van de één op de andere dag, te horen krijgt dat je een hersentumor hebt, staat je wereld op zijn kop. In de meeste gevallen is het voor de patiënt een grote schok waar men totaal niet op voorbereid was. Er zullen vaak enorm veel emoties door je heen gaan zoals verdriet, angst, boosheid en onzekerheid.

Veel patiënten kunnen dit slechte bericht niet meteen goed bevatten omdat ze nog niets voelen of merken. Het lijkt dan dat de ziekte iemand anders overkomt of dat er een enorme vergissing door de dokters is gemaakt. Het echte besef komt vaak later en de eerste weken en vaak ook maanden na de diagnose zijn dan moeilijk en verwarrend.

Wanneer het eenmaal goed doorgedrongen is komen er vaak heel veel vragen. Belangrijke vragen over de kans op genezing. De doktoren zullen de patient overspoelen met nieuwe informatie.en iedere situatie is uniek. Toch is er heel veel informatie over hersentumoren en zeker als de dokter, precies gezegd heeft om wat voor soort hersentumor het gaat kan de patiënt zich zijn nieuwe situatie gaan eigen maken. Middels dit deel van deze website willen we hersentumor patiënten zoveel mogelijk helpen in de periodes en onderzoeken die gaan komen.

Als je een diagnose hersentumor hebt gekregen zet dat vaak alles in een ander daglicht. Iedereen gaat daar anders en op zijn eigen manier mee om. Belangrijk blijft goed contact hierover met je naaste omgeving maar er zijn ook heel veel professionele hulpverleners op dat gebied. Daarnaast proberen we deze website zo compleet mogelijk te houden zodat een patiënt ook in een latere fase hier altijd terug kan komen voor de dan actuele en benodigde informatie.

In de hieronder staande links vinden patiënten heel veel informatie over de volgende onderwerpen:

Grey matters

Je bent niet alleen

Wat is het traject van een hersentumor patient

Patiënt

Wat is het traject
Psychologische hulp bij een hersentumor

Psychologische hulp

Waar kun je terecht?
Wat zijn hersentumoren

Hersentumoren informatie

Wat is een hersentumor?
Kind met hersentumor

Hersentumoren bij kinderen

Informatie
Start een actie voor hersentumor onderzoek

Kom in actie tegen hersentumoren

Maak van negatief positief
Leven met een hersentumor

Leven met een hersentumor

Ook als je het zelf niet hebt.
My work
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

De hersentumor informatie website


  Zwart op wit  

de beste hersentumor informatie!  


Deze website is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van

Stichting STOPhersentumoren.nl